Mantra (2010) DVDRip BBa

Movies. September 29, 2010 by noordin.


imdb | 792.58 MB
Mantra (2010) DVDRip BBa


SERUNYA...PENGABDIAN SYAITAN

Filem seram ini mengangkat kisah penggunaan ilmu hitam kerana dendam dan kepentingan diri sendiri. Kisah bermula dengan pembukaan cerita di kawasan perkuburan di mana Muzir dianiaya oleh Hasbi demi melengkapkan ilmu hitam serta mendapatkan isteri Muzir. Akibatnya Muzir dipenjarakan seumur hidup.

Di dalam penjara, Muzir berjaya mendapatkan ilmu hitam daripada Embah yang bakal menemui ajalnya. Namun, ilmu Muzir tidak sempurna kerana bilik penjaranya dikunci dengan ayat-ayat serta kalimah Allah. Lalu muncullah Pak Long, seorang warden penjara dan juga Pakcik kepada Muzir yang isterinya ditimpa musibah. Akibat cintakan isteri dan terdesak, Hafif telah bersetuju dengan syarat-syarat Muzir iaitu memadam ayat dan kalimah Allah di sekitar bilik penjara Muzir, menghidangkan tiga jenis hidangan untuk penjaga ilmu hitam dan mengambil tali pengikat pocong wanita yang mati kerana anak sulung menggunakan gigi.

Setelah ayat dan kalimah Allah berjaya dipadam oleh Pak Long, maka berlakulah perubahan ilmu Muzir dengan air yang melimpah di dalam bilik penjara serta bayangan makhluk hitam yang memenuhi dinding penjara. Serentak dengan itu, Muzir muncul di dalam sebuah paya lalu melakukan pembunuhan sebagai makanan kepada ilmu hitam miliknya. Maka bermulalah pembalasan dendam kesumat Muzir terhadap Hasbi.

Cast:

Zul Handyblack ... Muzir

Bob Lokman ... Haji Fatah

Mariani ... Bidan

Mas Muharni ... Mariam

Ruzaidi Abdul Rahman ... Embah

Hasnul Rahmat ... Hasbi

Hamdan Ramli ... Pak Long / Warden


Director: Azhari Mohd Zain

Genre: Horror | Mystery

Runtime: 82 mins

Language: Malay

Subtitle: Malay | Chinese

Video: DivX 5 720x480 25.00fps 1199kbps

Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 128kbps

Download File

Here you can download files online. Unlimited access to all sources file with one click direct download link!
Share
  • Featured link
  • [29-09-2010]

Comment